Tuesday, 28 May 2013

Everyday is Award


assalamualaikum . cuba rasa pergelangan tangan . pulse masih brdenyut kan ?  syukur . mmg kita akan happy   kalau each things yang kita buad berlandaskan redha ilahi . do believe me . setiap langkah mesti ingat Dia . kadangkla tak semua yang kita nak kita akan dapat . bg aku Allah dah prepared yang awesome habeh . jagan risau . hargai setiap benda yang kita ada skrang . yes :)


well .start detik skrang  , only have another one year half lag nak pegang mandat school girl . 
waa . tamau jadi budakk besaq  nanti masuk u tadak la nak ada honeymoon day . 
start 2 baru qasa macam rugi gila tak study awai-2 masa duduk sekolah menengah . kesian kt cikgu duk potpet sorang-sorang , yang anak murid semua duk date ngan meja . masa ni pun kena ubah attitude dah . tak buleh duk maen tiup-tiup chewing gum segala . 
tau pun duk main lompat-lompat dalam kotak guna sbelah kaki ja   . aku mmg tsyang amat sungguh tersangat kt kawan-kawan aku skrang . depa ni mmg sngat sporting . at d same time tak lupa duk bg nasihat kt aq daqi benda sekecik-2 zarah sampai la benda besaq bigfoot . buad qeja jahat sama-2 .
tapi aku nak minta tlong kat sapa-2 yang aq da hutang ka apa ka . mai tuntut naeh . aq pon lupa sapa yang aq pnjam duet kt hampa . tapi klau sapa-2 ada hutang kat aq yang aq tak ingat , by right tapalah , aku nak topup saham akhirat ja . aku halal semua . 

aku jugak nak mintak maaf kat badan dakwah rohani dan ibadah skolah 4 directly 2 Syaza , Rafiqah , Izaat , semua la yg selalu duk tegoq aku macam-2 . tapi ada jugak certain 2 aku buad taktau ja . ego aku ni tinggi jugak . sori we . aku mmg jeneh mcam ni sikit tapi . In Sha Allah lama-lama karamah*ayat otobot selalu pakai* hampa 2 sampai la . klau tak smpai jugak aku promise kat hampa aku ligan pi cari . 

haqi ni mmg aq nak wish thank you kat semua kawan-2  yang mmg support aku daqi hujung qambut smpai jaqi kaki . untuk org yang selalu jadi aq pnya couple bed . Nazira , Mega , Mirfat , Hanis , Pea again . sori weh kalau hampa mmg tak comfort lnsg dk ngn aku . haha . aku mmg jeneh leyek org suka hati . 
mega sori naeh haritu mmg luaq jangkaan nak sepak hg sampai cam2 . haha . patut aku qasa mcam duk jadi hero dalam siti di alam fantasi . maap-2 . 1 sentence yg buleh aku kata


 " GOOD FRIEND IS LIKE THE STAR , YOU DONT ALWAYS SEE THEM , BUT YOU KNOW THEY ALWAYS BE THERE " Thanks you :)))

Monday, 27 May 2013

Deserve better



Bissmillahirahmanirrahim . Assalamualaikum . 
Setelah sekian lama tak menulis , qasa speechless dah . nak mula balik menulis walaupun tadak orang nak baca . Tapi nak tuleh jugak . Begin with new intention for struggle all my soul for sake of Allah and Islam truthly . nerh ambik hiang sakan punya azam .

sepanjang tahun 2013 , bnyak dah benda yg jadi dan bnyak jugak input or moral yg dapat tak kira lah daqi +ive ataupun -ive side . semua 2 , In Sha Allah akan mnjadi somthng yng motivated to be more matured soon . masa ni jugak , aku telah menerima kawan-2 baru , daqi seluruh pelusuk dunia . 
aku mmg suka kawan dengan org . bnyak pengalaman yg depa kongsi dngan aq , walaupun kdang-2 aku mmg bosan pon dengaq depa cerita . tapi dengaq jala . nak jaga hati , jiwa , raga org ni susah . 
mmg betoi la kwan ni , bnda yg precious thing yg Allah bg selain parent . aku brsyukur gila sbb dapat kwan mmg setia habeh smpai aku dah f4 pon kamcing sngt-2 .

exam 1 berlalu dengan jayanya . Alhamdulillah .melebihi apa yg dijangkakan , rezeki sama masa 2 . Thanks Allah . bnda ni sebenaqnya nak bg jadi batu loncatan untk aku perform better exam yg akan datang .

tapi untuk mid-year exam baru-2 ni . Mcam-mcam ta kena . nak study pon rasa macam pressure yg sngt bnyak . so , the result will coming soon . ketaq 2 jgn duk tnya . mmg aq absolutely target untk tak fail semua killer sub ja . nnanti 4 those who get flying colours , congrates hampa . buad lek lok lagi nnti exam depan . aku doakan hampa successfully achieve your life mission . hoitings !


kat sini jugak nak thnaks a lot untuk  MISHA , MEGA , PEA  sebab jadi aku punya crying shoulder malam 2. aku takan lupa hampa . salute habeh la kat hampa , sanggup duk layan aku even esok 2 nak exam 2 paper . aku tau hampa mmg ta hbeh lagi study . huahhaaa . Qasa besalah yg menebal . thanks again . syang hampa ketat-padat . 


depa-depa ni yang jadi bahu menangis aq malam 2 . 


thanks mrs.froggie dengan mrs.xx


Ni kawan paien , otobot . 
thanks OTOBOT .






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...